ЗА БЕЛГРАД

Белград от дълго време е като административен, делови, но и туристически център най-посещаваната хотелиерско-туристическа точка на Сърбия и Черна гора.

Двумилионният град, който лежи на устието на две реки, със своето единствено географско разположение представлява атрактивно туристическо място. Съществените делови и културни забележителности на града, които се намират в самия център ще останат завинаги във вашите спомени.

Предимството от пребиваването в нашия хотел е близостта до всички по-интересни места, които можете да посетите за кратко време, тъй като те са отдалечени на пет минути пеша от обекта в който пребивавате. А това са Парламента на Сърбия и Черна гора, Сръбския парламент, Градския парламент, Стопанската камара, които са само на пет до десет минути пеша от хотел „Унион”.

Духовното наследство на града може да откриеме в около 50 белградски музеи. Най-старият и най-богат е НАРОДНИЯТ МУЗЕЙ с ценни и скъпи музейни сбирки известни в света. Голяма роля за институционализацията на музейните ценности е имал Княз Милош, който е наложил на познати личности да проучат и отбележат паметниците на история в Сърбия, които са създали и първата музейна сбирки. В самото начало творбите са пазени в сейфове, а по-късно през 1863 година музейната сбирка се премества в „Капетан Мишината сграда”.

До музея се намира НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР, най-старият и най-голям театър в Белград, като в състава му са включени Драматичния театър, Операта и Балета. Освен културната стойност театъра той има и архитектурна, която разкрасява строгия център – сърцето на града „ПЛОЩАД РЕПУБЛИКА”. Театърът е реконструиран през 1986-89 година в сегашното прекрасно здание.

В състава на културно-историческите забележителности се включва и улица „КНЕЗ МИХАЙЛОВА” с многобройни представителни сгради и къщи възникнали през 70-те години на ХІХ век. Сега това е част от най-съвременния търговски център на града и свободната пешеходна зона, която свързва площад ”Република” с Калемегданската крепост.

Най-голямата и най-ценна туристическа забележителност в града е белградската крепост - КАЛЕМЕГДАН, изградена върху хълма над устието на реките Сава и Дунав. Крепостта е пострена през периода от І до ХVІІІ век като комплекс с отбранителен характер, а днес е своеобразен музей, под открито небе. Наблизо се намира и САБОРНАТА ЦЪРКВА.

СЪБОРНАТА ЦЪРКВА е възникнвала върху основите на строеж от ХVІ век като храм Св. Арахангел Михаил. По време на войните била е опожарявана и опустошавана, така че основата на старата църква е разрушена през 1836 година. През юли месец на 1937 година започва строителството на сегашнта църква, която е завършена през 1845 година. Построена е по проекта на майстора Фридрих Адам Клерфилд.

Специфичното обкръжение на стария Белград може най-добре да се почувствува в СКАДАРЛИЯ, калдъръмена улица чиито ресторанти в края на миналия и началото на този век са били сборен пункт на хора на изкуството и бохеми. И днес, този дух от миналото е присъствуващ на тази стара улица, пълна със заведения.

Това, което представя всеки град, е сградата на парламента. Погледът на бившия СЪЮЗЕН и РЕПУБЛИКАНСКИ ПАРЛАМЕНТИ от самия хотел оставя незабравимо впечатление. Това са сгради, които запълват архитектурната цялост на Стария град, а също така много елегантно и гордо представят Белград. В състава на хотелската сграда се намира и МУЗЕЯТ НА ЮГОСЛАВСКАТА КИНОТЕКА основан през 1952 година, в който се показват класически национални и чуждестранни филмови творби. Състои се от архива на югославската кинотека, музея на югославската кинотека - с кинозала, библиотека и административни служби.

В състава на хотелската сграда се намира и МУЗЕЯТ НА ЮГОСЛАВСКАТА КИНОТЕКА основан през 1952 година, в който се показват класически национални и чуждестранни филмови творби. Състои се от архива на югославската кинотека, музея на югославската кинотека - с кинозала, библиотека и административни служби.

Белград който притежава красота, която имат малко градове в света, събужда желанието да го посетите отново …

Защо да изберете нашият хотел
Най-добрите цени

Отлично обслужване

Любезен персонал

Високо ниво на хигиена


РЕЗЕРВАЦИЯ НА СТАИ

датата на пристигане

датата на напускане

СЛЕДВАЩОТОРЕЗЕРВАЦИЯ НА СТАИAleksandar CompanyКОНТАКТ | ЦЕНОРАЗПИС | КНИГА ЗА МНЕНИЯ
Hotel Serbia Hotel Belgrade Hotel Belgrade Centar Hotel
Hotels Serbia Hotels Belgrade Hotels Belgrade Centar Hotels
Отель в Сербии Отель в Белграде Отель в Центре Белграда
Гостиница в Сербии Гостиница в Белграде Сербия, Гостиница в Центре Белграда
Гостиницы в Сербии Гостиницы в Белграде Гостиницы в Центре Белграда Network Equipment Sadity How To Wear
Tops for women Women Dresses Bags For Women
Buy Lingerie Sling Marama Platnene Pelene
Plodni Dani Porodjaj Roditelj
Trudnoca Trudnoca.us Ovulacija
Aetrex Shoes Lend Nook eBook Pitanja i Odgovori