DESPRE BELGRAD

În calitate de centru administrativ, de afaceri şi turistic, Belgradul prezintă cel mai frecvent centru al industriei hoteliere şi turistice din Serbia.

Fiind situat la confluenţă celor două râuri Sava şi Dunarea cu o populaţie de două milioane de locuitori, Belgradul dispune de o poziţie unică din diferite puncte de vedere, prezentând o destinaţie turistică deosebit de atractivă.Evenimentele culturale şi cele legate de afaceri din viaţă oraşului care se desfăşoară în îsuşi centrul capitalei şi în imediata vecinatate a hotelului, contribuie la înbogaţirea imaginii oraşului care vă va ramâne în amintire pentru totdeauna.

Un avantaj al vizitei la hotelul nostru îl prezintă şi imediata apropiere a tuturor locurilor importante pe care le puteţi vizita într-un interval de timp relativ scurt, ele fiind la o distanţă de numai cinci minute de mers pe jos de la hotelul nostru. Parlamentul Serbiei, Parlamenul Municipiului, Cameră de Comerţ – toate se află la o distanţă de numai cinci minute de mers pe jos de la hotelul UNION.

Patrimonul cultural al oraşului se poate vedea şi în cele circa 50 de muzee municipale. Cel mai vechi şi mai bogat este Muzeul Naţional, cu exponate preţioase şi colecţii prestigioase cunoscute în toată lumea. Un rol important în instituţionalizarea bunurilor muzeale l-a avut Cneazul Miloš care i-a angajat pe oameni de vază să cerceteze şi să noteze datele despre monumentele istorice – acestea prezentând şi primele colecţii muzeale. La început exponatele se păstrau în sefuri, pentru ca mai apoi, prin anul 1863 să fie expuse în incinta clădirii Kapetan Mišina.

Lânga muzeu se află Teatru Naţional, cel mai vechi şi mai mare teatru din Belgrad, in cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea Drama, Opera şi Baletul. Pe lânga Însemnatatea culturala, Teatrul Naţional are şi o valoare arhitectonică care înfrumuseţează inima oraşului şi Piaţa Republicii. A fost reconstruit în anii 1986 – 1989, dându-i-se aspectul splendid de acum.

Printre punctele istorice şi culturale celebre se află desigur şi strada KNEZA MIHAILA cu mulţimea de clădiri şi edificii care au fost construite prin ani ’70 ai secolului XIX-lea. Astăzi a devenit cea mai moderna parte de oraş unde se dezvoltă comerţul şi transacţiile şi zona pietonilor care leagă Piaţa Republicii cu Cetatea Kalemegdanului.

Cea mai vrednică atracţie turistică a oraşului este Cetatea Kalemegdan, ridicată pe greabanul care se află deasupra confluenţei râurilor Sava şi Dunare. Construită în perioada dintre secolele I – XVIII ca un complex de aparare a oraşului contra invadatorilor, Kalemegdanul prezintă şi în momentul de faţă un muzeu istoric unic al oraşului sub cerul descoperit. În apropiere se află Biserica Soborului.

BISERICA SOBORULUI a fost ridicată pe temeliile unei mai vechi construcţii aTemplului Sfântului Arhangel Mihai. Pe parcursul secolelor a fost incendiat şi pustiit în repetate rânduri, astfel că temelia vechiului templu a fost dărmată în anul 1836. În anul 1837, în luna iulie, a început construcţia actualei biserici care a fost terminată în anul 1845. Biserica a fost construită după proiectul lui Friedrich Adam Klerfeld.

Specificul ambiental al Belgradului se poate însă simţi cel mai bine în SKADARLIJA, o stradă pavată cu caldarâm, ale carei cafenele erau pe la sfârşitul secolului 19 şi începutul secolului 20 locul de întâlnire al artiştilor ţi boemilor. Spiritul vechi al acestei ambianţe este prezent şi în ziua de azi în cafenelele din această strada.

O notă a specificului fiecărei capitale o oferă desigur şi edificiul PARLAMENTULUI MUNICIPAL. O privire aruncată spre PARLAMENTUL REPUBLICAN din îsâşi incinta hotelului lasă o impresie de neuitat. Clădirile care completează totalitatea arhitectonica ambientală a Oraşului Vechi oferă o privelişte respectabila şi distinsa a Municipiului Belgrad.

În cladirea hotelului se află MUZEUL CINEMATOGRAFIC YUGOSLAV, întemeiat în anul 1952, în cadrul căreia se reprezintă realizări clasice ale filmelor noastre şi a celor străine. În componenţa Muzeului se află şi Arhiva, Muzeul Cinematograf şi anexele adiacente.

Belgradul, cu frumuseţile de care dispun puţine oraşe, iscă în sufletul călătorului dorinţa de a fi vizitat din nou….

De ce trebuie să alegeţi hotelul nostru
Cele mai favorabile preţuri

Locaţie bună

Servicii excelente

Personal agreabil

Un înalt nivel de curăţenie


REZERVAREA CAMERELOR

dată ajungerii la hotel

dată plecării de la hotel

MAI DEPARTEREZERVAREA CAMERELORAleksandar CompanyCONTACTUL | LISTA PREŢURILOR | CARTEA DE IMPRESII
Hotel Serbia Hotel Belgrade Hotel Belgrade Centar Hotel
Hotels Serbia Hotels Belgrade Hotels Belgrade Centar Hotels
Отель в Сербии Отель в Белграде Отель в Центре Белграда
Гостиница в Сербии Гостиница в Белграде Сербия, Гостиница в Центре Белграда
Гостиницы в Сербии Гостиницы в Белграде Гостиницы в Центре Белграда Network Equipment Sadity How To Wear
Tops for women Women Dresses Bags For Women
Buy Lingerie Sling Marama Platnene Pelene
Plodni Dani Porodjaj Roditelj
Trudnoca Trudnoca.us Ovulacija
Aetrex Shoes Lend Nook eBook Pitanja i Odgovori