O BEOGRADU

Že dalj časa, Beograd je najbolj frekvenčna turistična točka v Srbiji in Črni Gori, kot administrativno, poslovno in pa tudi turistično središče.

Dvomiljonsko mesto, na ustju dveh rek, s svojim enkratnim položajem, predstavlja privlačno turistično destinacijo. Pomembne poslovne in kulturne vsebine v samem centru mesta, bodo vsekakor obogatile vašo sliko mesta, sliko, ki se jo boste večno spominjali.

Prednost bivanja v našem hotelu je bližina vseh zanimivih točk, ki jih lahko obidete v kratkem času, ker so oddaljeni le 5 minut sprehoda od objekta, v katerem bivate. Stavba Parlamenta Srbije in Črne Gore, stavba Parlamenta Srbije, mestna hiša, Gospodarska zbornica so 5-10 minut sprehoda od hotela „Union“.

Kulturna dediščina mesta je razvidna v okoli 50 beograjskih muzejev. Najstarejši in najbogatejši je NARODNI MUZEJ, ki ima dragocene razstavne predmete in vredne zbirke, znane po celem svetu. Pomembno vlogo pri institucionalizaciji muzejskih predmetov je imel Knez Miloš. On je ukazal znanim ljudem, da po Srbiji raziskujejo in zabeležijo zgodovinske spomenike – le-ti so bili prve zbirke v muzeju. Na začetku so razstavne predmete čuvali v trezorju, pozneje (leta 1863 ) pa se muzejska razstava seli v Kapetan Mišino stavbo.

Zraven muzeja se nahaja NARODNO GLEDALIŠČE, najstarejše in največje v Beogradu. Sestavljajo ga Drama, Opera in Balet. Ima kulturno, kot tudi arhitektonsko vrednost, saj polepša sam center – srce mesta TRG REPUBLIKE. Gledališče je prenavljano od leta 1986 do leta 1989 ko je dobilo današnji prekrasen videz.

Ena od kulturno-zgodovinskih znamenitosti Beograda je tudi ulica KNEZA MIHAILA, kjer je veliko reprezentativnih stavb in poslopij, zgrajenih 70-ih let 19.stoletja. Danes je to del najmodernejšega nakupovalnega središča mesta in sprehajališče za pešce, ki veže Trg republike z Kalemegdansko trdnjavo.

Največja in najbolj vredna spomeniška celota v mestu je beograjska trdnjava – KALEMEGDAN, zgrajena na grebenu nad ustjem Save v Donavo. Trdnjava je bila grajena v obdobju od prvega do osemnajstega stoletja, z obrambnim namenom. Danes je, na nek način, muzej zgodovine mesta na odprtem. V bližini je tudi SABORNA CERKEV.

SABORNA CERKEV je nastala na negdanjih temeljih cerkve Sv.Arhangela Mihajla iz 16.stoletja. Med vojnami je cerkev bila požigana in pustošena, tako da je osnova stare cerkve porušena leta 1836. Julija leta 1837 se je začelo zidanje sedanje cerkve, ki je končano leta 1845. Sezidana je po projektu mojstra Friedricha Adama Kverfelda.

Poseben ambient starega Beograda lahko najbolj občutite v SKADARLIJI, s kamnom tlakovani ulici z gostilnami, ki so bile zborišče umetnikov in boemov konec prejšnjega (19.) in na začetku tega (20.)stoletja. Tudi danes je ta duh patine prisoten v tej stari ambientni ulici.

Vsako mesto se predstavlja s poslopji skupščine. Pogled na ZVEZNO in REPUBLIŠKO SKUPŠČINO iz samega hotela vam da nepozaben vtis. To sta stavbi, ki dopolnjujeta arhitekturno-ambientno celoto starega dela mesta, in tako zelo imenitno in dostojanstveno predstavljata Beograd.

V sklopu hotelske stavbe je tudi MUZEJ JUGOSLOVANSKE KINOTEKE, ustanovljen leta 1952. Prikazujejo klasična dela domačega in tujega filma. Sestavljajo jo arhiv jugoslovanske kinoteke, muzej jugoslovanske kinoteke – kino, knjižnice in skupne službe.

Beograd, z lepoto katero ima malo mest na svetu, porodi v vas željo po ponovnem prihodu…

Zakaj izbrati nas
Najboljše cene

Dobra Lokacija

Odlične Usluge

Prijetno osebje

Visoka raven higijene


REZERVACIJE SOB

datum prihoda

datum odhoda

NAPREJREZERVACIJE SOBAleksandar CompanyKONTAKT | CENIK | KNJIGA VTISOV
Hotel Serbia Hotel Belgrade Hotel Belgrade Centar Hotel
Hotels Serbia Hotels Belgrade Hotels Belgrade Centar Hotels
Отель в Сербии Отель в Белграде Отель в Центре Белграда
Гостиница в Сербии Гостиница в Белграде Сербия, Гостиница в Центре Белграда
Гостиницы в Сербии Гостиницы в Белграде Гостиницы в Центре Белграда Network Equipment Sadity How To Wear
Tops for women Women Dresses Bags For Women
Buy Lingerie Sling Marama Platnene Pelene
Plodni Dani Porodjaj Roditelj
Trudnoca Trudnoca.us Ovulacija
Aetrex Shoes Lend Nook eBook Pitanja i Odgovori