O BEOGRADU

Već duže vreme kao administrativni, poslovni, ali i turistički centar Beograd je najfrekventnija ugostiteljsko-turistička tačka Srbije i Crne Gore.

Dvomilionski grad, koji leži na ušću dveju reka, svojim jedinstvenim položajem čini atraktivnu turističku destinaciju. Bitni poslovni i kulturni sadržaji grada koji su locirani u samom centru obogatiće sliku grada koji ćete večno pamtiti.

Prednost boravka u našem hotelu, je blizina svih interesantnih lokacija, koje možete obići u kratkom vremenskom intervalu, jer su udaljeni pet minuta šetnje od objekta u kome boravite. Parlament Srbije i Crne Gore, Parlament Srbije, gradski Parlament, Privredna komora su pet-deset minuta hoda od hotela «Union».

Duhovna baština grada se ogleda u oko 50 beogradskih muzeja. Najstariji i najbogatiji je NARODNI MUZEJ sa dragocenim eksponatima i vrednim zbirkama poznatim u svetu. Veliku ulogu u institucionalizaciji muzeološkog dobra imao je Knez Miloš koji je naložio viđenijim ljudima da po Srbiji istraže i zabeleže spomenike istorije, koji su i činili prve zbirke muzeja. U početku su dela čuvana u sefovima a kasnije 1863.godine muzejska postavka se useljava u Kapetan Mišino zdanje.

Uz muzej se nalazi i NARODNO POZORIŠTE, najstarije i najveće u Beogradu u čijem su sastavu Drama, Opera i Balet. Kako kulturnu tako ima i arhitetonsku vrednost koja ulepšava strogi centar-srce grada TRG REPUBLIKE. Rekonstruisano je od 1986.-1989. godine u sadašnje velelepno zdanje.

U sastavu ovih kulturno istorijskih znamenitosti ubraja se i ulica KNEZA MIHAILA sa mnoštvom reprezentativnih zgrada i građevinskih kuća nastalih krajem 70-tih godina XIX veka. Danas je to deo najsavremenijeg trgovačkog centra grada i slobodna pešačka zona koja povezuje Trg republike sa kalemegdanskom tvrđavom.

Najveća i najvrednija spomenička celina u gradu je beogradska tvrđava – KALEMEGDAN, podignuta na grebenu iznad ušća Save u Dunav. Formirana je u razdoblju od I-XVIII veka kao kompleks odbrambenog karaktera, a danas je svojevrstan muzej istorije grada pod otvorenim nebom. U blizini se nalazi i SABORNA CRKVA.

SABORNA CRKVA nastala je na nekadašnjoj građevini iz XVI veka u hramu Sv. Arhangela Mihajla. Tokom ratova bila je paljena i pustošena, pa je osnova stare crkve porušena 1836.godine. Godine 1837., jula meseca je počela izgradnja sadašnje crkve koja je završena 1845.godine. Rađena je po projektu majstora Fridriha Adama Klerfelda.

Specifičan ambijent starog Beograda može se najbolje osetiti u SKADARLIJI, kaldrmisanoj ulici čije su kafane krajem prošlog i početkom ovog veka bile stecište umetnika i boema. I danas taj duh starine je prisutan u ovoj staroj ambijentalnoj ugostiteljskoj ulici.

Ono čime se svaki grad predstavlja, su zgrade skupštine. Pogled na SAVEZNU I REPUBLIČKU SKUPŠTINU iz samog hotela, ostavlja nezaboravan utisak. Građevine koje upotpunjavaju arhitektonsko ambijentalnu celinu Starog grada, a samim tim i jako otmeno i dostojanstveno predstavljaju Beograd.

U sastavu hotelske zgrade nalazi se MUZEJ JUGOSLOVENSKE KINOTEKE osnovan 1952. godine u kome se prikazuju klasična ostvarenja domaćeg i stranog filma. Sastoji se iz arhiva jugoslovenske kinoteke, muzeja jugoslovenske kinoteke-bioskopa, biblioteke i zajedničkih službi.

Beograd svojom lepotom, kakvu ima mali broj gradova u svetu rađa želju za ponovnim dolaskom…

Zasto Izabrati Nas
Najbolje Cene

Dobra Lokacija

Odlicne Usluge

Prijatno Osoblje

Visok Nivo Higijene


REZERVACIJE SOBA

datum dolaska

datum odlaska

DALJEREZERVACIJE SOBAAleksandar CompanyKONTAKT | CENOVNIK | KNJIGA UTISAKA
Hotel Serbia Hotel Belgrade Hotel Belgrade Centar Hotel
Hotels Serbia Hotels Belgrade Hotels Belgrade Centar Hotels
Отель в Сербии Отель в Белграде Отель в Центре Белграда
Гостиница в Сербии Гостиница в Белграде Сербия, Гостиница в Центре Белграда
Гостиницы в Сербии Гостиницы в Белграде Гостиницы в Центре Белграда Network Equipment Sadity How To Wear
Tops for women Women Dresses Bags For Women
Buy Lingerie Sling Marama Platnene Pelene
Plodni Dani Porodjaj Roditelj
Trudnoca Trudnoca.us Ovulacija
Aetrex Shoes Lend Nook eBook Pitanja i Odgovori